WEBINAR: Welke steunmaatregelen zijn er en hoe bescherm je je intellectuele eigendom?

Dinsdag 2 maart 2021

Inschrijven

Door corona trekken ondernemingen volop de kaart van innovatie. De Belgische overheid staat hen maar wat graag bij met een resem ondersteuningsmaatregelen op gebied van financiering, investeringen, personeel en groei. Maar door het bos de bomen nog zien, is dan geen vanzelfsprekende opdracht meer.

Daarnaast steken ondernemingen vaak al hun energie in het technische en creatieve luik. De juridische kant wordt daarbij wel eens uit het oog verloren. Met nare verrassingen in een later stadium tot gevolg.

Goed begonnen is al half gewonnen dus! Daarom leggen onze experts en de experts van IP Hills je in dit Tax & Legal webinar alles uit over innovatie. Naast een verhelderend overzicht van de steunmaatregelen, kom je meer te weten over intellectuele rechten en octrooien, zodat je jouw intellectuele eigendom goed beschermt en van je innovatieproces een waar succes maakt.

Inschrijven

 
 
 
 
 
 
 

In samenwerking met

Het webinar wordt opgesplitst in 3 luiken van telkens 20 minuten:

Delphine Vanassche, Senior Manager Tax & Legal bij BDO België, geeft je een helder beeld van de diverse innovatiesteunmaatregelen zodat jouw innovatie de steun krijgt die ze verdient.

Pieter Govaerts, Advisor Tax & Legal bij BDO België, licht toe welke stappen nodig zijn om eigenaar te zijn van de intellectuele rechten, aan welke voorwaarden een overeenkomst moet voldoen, waar je op moet letten tijdens een onderhandeling en hoe je de rechten in licentie kan geven of overdragen.

Jeroen Declerck, Europees octrooigemachtigde en bestuurder bij IP Hills, geeft met enkele praktijkvoorbeelden uit diverse sectoren zoals mechanica, elektronica en software inzicht in wat je kan octrooieren en waar je op moet letten.