Je hybrideorganisatie van morgen bouw je vandaag al

De sleutel tot succesvol hybridewerken ligt in jouw handen

Het hoeft niet meer gezegd te worden: de coronapandemie was een absolute boost voor telewerken. Een uitdaging van formaat voor heel wat publieke instellingen waar telewerken voordien amper tot niet ingeburgerd was en structuren en processen zelden voorzien waren op afstandswerken. En dan stond er plots COVID-19 en verplicht thuiswerk voor de deur.

Hoe zal je werkregime er post-COVID-19 uitzien? Keer je terug naar hoe het was? Of stap je definitief over naar een hybrideorganisatie die kantoor- met thuiswerk combineert?

Met een gedegen voorbereiding en een grondige kosten- en batenanalyse  kan je je organisatie op korte termijn optimaliseren en een positief verhaal creëren voor je leidinggevenden en medewerkers. Want één ding is zeker: niets doen kost je minstens even veel.

4B-model: de roadmap naar de NWOW

Om de ervaringen van het afgelopen jaar te integreren én te overtreffen, is een grondige NWOW-visie voor 2021-2025 onmisbaar. Die moet consistent zijn in 4 dimensies, die we bij BDO de 4B’s noemen.

Ze omvatten allerlei aspecten van het hybridewerken omvat zoals:

  • Telewerkbeleid

  • (Digitale) communicatie

  • Mobiliteit

  • Coaching en management

  • Cultuur en DNA

Bij de voorbereiding van je NWOW is het prioritair te bepalen welke elementen je op korte termijn moet en kan aanpassen om een succesvolle hybrideorganisatie te creëren.

Reken op BDO in de NWOW

Onze Public Sector-experten staan je graag bij in de opbouw van een gebalanceerde business case. Samen bepalen we de juiste NWOW-visie voor je organisatie op korte én lange termijn zodat jij en je klanten vlot kunnen meestappen in het NWOW-verhaal. De toekomst, die begint vandaag al.

Download de whitepaper