Telewerkenquête 2.0

8 op 10 Belgen is telewerken nog lang niet moe

De Belg lijkt zijn draai in huis volledig te hebben gevonden. 1 jaar na onze grootschalige telewerkenquête wil maar liefst 84% ook na de crisis twee of meer dagen in zijn of haar home office vertoeven. Meer productiviteit en geen woon-werkverkeer zijn daarbij de doorslaggevende redenen.

Van telewerkmoeheid is dus geen sprake. Wél van het voltijdse telewerken. Het ingeburgerde telewerken heeft ongetwijfeld ook een impact op je bedrijfsorganisatie. Met de hulp van o.a. planningsapps, goede teamafspraken en een efficiënt afgestemde vergaderstructuur kan je de kantoorruimte optimaliseren (lees: reduceren tot wel een derde!).

Nog geen plan van aanpak uitgewerkt? Geen nood! In dit tweede rapport ontdek je hoe je kan inspelen op de behoeften van je leidinggevenden en medewerkers om een goed evenwicht te vinden tussen kantoor- en thuiswerk en de nodige spelregels op te stellen.

84%

84% wil twee of meer dagen telewerken na COVID-19

33%

33% ziet zelfs drie dagen telewerk zitten

72%

72% wil naar kantoor voor informele contacten

56%

56% ziet het kantoor als de ideale brainstormplek

Download de resultaten van de telewerk-enquête

 
 
 
 
 
 
 
 

Bekijk hier de aflevering uit Z-Growth

“Medewerkers hebben de mentale stap naar telewerken als de nieuwe norm al lang gezet. Bedrijven moeten dus niet uitmaken of, maar wel hoe zij die stap mee zetten. Volledig terugkeren naar voltijds kantoorwerken is geen optie meer.”

Geert Volders, Partner BDO Strategy & Transformation

Hoe bouw je een hybride organisatie uit?

Dat een combinatie van thuis- en kantoorwerk de sleutel tot succes vormt in het nieuwe normaal hoeft niet meer gezegd te worden. Niet via een ‘one size fits all’-oplossing, wél met aandacht voor je cultuur en context. Onze 4B-aanpak helpt je daarbij op weg.

Ontdek in onze white paper hoe je efficiënt je beleid aanpast en een hybride organisatie uitbouwt.

BDO Strategy & Transformation

BDO Strategy & Transformation heeft een sterke expertise opgebouwd in het bevragen van medewerkers en leidinggevenden rond onder andere betrokkenheid, teamwerking en leiderschapsstijlen. Om een doordachte transformatie in gang te zetten, is een grondige feitenanalyse immers aangewezen. Meten blijft nog steeds weten.

Geert Volders
Geert VoldersPartner
E-mail: geert.volders@bdo.be
Tel.: +32 477 47 70 80
Mario Santy
Mario SantySenior Manager
E-mail: mario.santy@bdo.be
Tel.: +32 475 58 00 63
Elies Hendrickx
Elies HendrickxAdvisor
E-mail: elies.hendrickx@bdo.be
Tel.: +32 498 22 58 50