Total Cost of Ownership, dé sleutel tot een succesvol mobiliteitsbeleid

BDO helpt je met een gedetailleerde berekening

De autofiscaliteit is in volle evolutie. Elektrische (en hybride) voertuigen zijn doorgaans duurder dan benzine- en dieselequivalenten, maar geven wel toegang tot gunstigere fiscale en sociale regels.

De berekening van de ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) maakt het mogelijk de kosten van een voertuig nauwkeurig te bepalen en tegelijk rekening te houden met het fiscaal voordeel. In deze berekening kan je meerdere voertuigen met verschillende belastingregimes vergelijken en op basis daarvan een weloverwogen keuze maken.

Wat haal je uit de TCO?

De Total Cost of Ownership van een wagen:

  • houdt rekening met alle kosten verbonden aan het voertuig (bv. leasingkosten, belasting op inverkeersstelling, verkeersbelasting, brandstof, banden, reparaties en onderhoud, niet-terugvorderbare btw, solidariteitsbijdrage voor werknemers, …);
  • houdt rekening met de fiscaliteit van alle kosten en de verwachte wijzigingen op dit gebied;
  • laat je toe te anticiperen op voertuigkeuzes in de nabije toekomst en dit rekening houdend met bestel- en leveringsdata van de voertuigen.

Dankzij deze oefening kan je beter anticiperen op de mobiliteitsoplossingen die je binnen jouw bedrijf wenst te implementeren.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over onze TCO-berekeningstool? Download een korte presentatie of neem contact op met een van onze experten via onderstaand contactformulier.

TCO - Request

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Door dit contactformulier in te dienen, ga je akkoord dat je persoonlijke gegevens zullen worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid.

BDO helpt je met een performante TCO-berekening

Onze experten in autofiscaliteit kunnen je bijstaan in je denkoefening met behulp van onze eigen simulatietool om de TCO te berekenen. De cijfermatige resultaten vertalen we in duidelijke en begrijpelijke taal. Zo kan jij de beste strategische keuze maken.

Bovendien is onze expertise multidisciplinair, zodat wij je een volledige ondersteuning (juridisch, sociaal, financieel, …) kunnen bieden bij de implementatie van een nieuw mobiliteitsbeleid of de wijziging van de huidige mobiliteit binnen jouw bedrijf.