Is telewerk ook na COVID-19 een blijver?

COVID-19 heeft onze manier van werken volledig op zijn kop gezet. Maar wat hield die verandering nu exact in? En wat kunnen we er, na enkele maanden, van leren?

BDO België lanceerde een grootschalige enquête in zowel Vlaanderen, Wallonië en Brussel om te peilen naar de telewerkervaring bij de Belgen. Tijdens de analyse van de resultaten gingen we op zoek naar manieren om de toekomst van de ‘new way of working’ (NWOW) ook na de coronacrisis te consolideren.

In dit rapport krijg je meer inzicht op de pijnpunten en verbeterkansen van organisaties, zowel in de privé- als publieke sector. Ons advies? Speel wendbaar in op de opportuniteiten die zich nu aanbieden om efficiënter te werken in een aangename sfeer met voldoende aandacht voor competenties versus output, work-life balance en waardevol werk.

95%

95% wil blijven telewerken na COVID-19

67%

67% had voor COVID-19 nog nooit thuis gewerkt

65%

65% wil 2 of meer dagen telewerken

65%

65% verwacht dat hun organisatie blijft inzetten op thuiswerk

Download de resultaten van de telewerk-enquête

 
 
 
 
Gelieve een geldig e-mailadres op te geven.
 
 
 

BDO Strategy & Transformation

BDO Strategy & Transformation heeft een sterke expertise opgebouwd in het bevragen van medewerkers en leidinggevenden rond onder andere betrokkenheid, teamwerking en leiderschapsstijlen. Om een doordachte transformatie in gang te zetten, is een grondige feitenanalyse immers aangewezen. Meten blijft nog steeds weten.

Geert Volders
Geert VoldersPartner
E-mail: geert.volders@bdo.be
Tel.: +32 477 47 70 80
Mario Santy
Mario SantySenior Manager
E-mail: mario.santy@bdo.be
Tel.: +32 475 58 00 63
Elies Hendrickx
Elies HendrickxAdvisor
E-mail: elies.hendrickx@bdo.be
Tel.: +32 498 22 58 50

Hoe ga je met telewerk aan de slag?

Een goede balans vinden tussen thuis- en kantoorwerk wordt de grote uitdaging in het post-coronatijdperk de komende maanden.

Hebt u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.