Wanneer twee ‘gidsen in groei’ elkaar vinden

BDO verdubbelt slagkracht in Limburg

Twintig jaar geleden werd BDO Hasselt boven de doopvont gehouden. Vandaag schakelt de groei een versnelling hoger gezet dankzij de strategische acquisitie van Cynex. Het team en lokale klantenbestand groeien met 50%. En de financiële en fiscaal-juridische expertise in Limburg wordt versterkt. Bovendien biedt de samensmelting van de twee ‘gidsen in groei’ zowel de klanten als de medewerkers extra kansen om zich verder te ontplooien.

‘Cynex is een team van ervaren ondernemers, financiële experten, accountants, belastingconsulenten en juristen dat paraat staat voor ondernemers en bedrijfsleiders met vraagstukken in het kader van de groei van hun onderneming – en dit in de meest brede betekenis van het woord.’ De boilerplate van het sterk groeiende Hasseltse advieskantoor sluit heel erg aan op het profiel van BDO.

“De gedeelde menselijke en warme waarden gaven de doorslag om de handen in elkaar te slaan.”

Dirk Vandendaele, Managing Partner Accounting & Reporting BDO Belgium

Het is dan ook geen toeval dat beide spelers elkaars activiteiten samenbrengen. “De voorbije jaren werden we verscheidene keren benaderd door diverse spelers in de markt, maar de gesprekken met BDO voelden voor ons onmiddellijk juist aan. De warme omgeving van BDO en onze gedeelde waarden en ambities hebben de doorslag gegeven om met BDO in zee te gaan”, motiveren Kris Verhees en Wesley Clemens, Partners van Cynex, hun beslissing. “We beschouwen de overname niet als een einde. Wel als een volgende stap in het groeiverhaal van Cynex. Dankzij de integratie in het grotere geheel van BDO krijgen zowel onze klanten als onze collega’s extra kansen om zich verder te ontplooien. Klanten kunnen bijkomende ondersteuning en advies verwachten rond complexere en zelfs internationale vraagstukken. Collega’s krijgen de kans om te proeven van andere financiële disciplines en hun persoonlijke ontwikkeling nog meer dan vroeger zelf in de hand te nemen.”

Ideale match en groeimotor

Cynex werkt als digitale voorloper vanuit zijn kantoor in Hasselt al jaren voor klanten in heel Vlaanderen, maar is bijzonder sterk aanwezig en verankerd in Limburg. De consultant maakte de afgelopen jaren met zijn frisse aanpak een steile, organische groeicurve door, en klom van een zestal medewerkers in 2013 op naar zo’n veertig medewerkers vandaag. Wat begon als een financiële consultant, gericht op het opmaken van businessplannen, bankdossiers en budgetten is tien jaar later uitgegroeid tot een multidisciplinair financieel advieskantoor met een brede expertise in financieel advies, accounting en fiscale en juridische vraagstukken.

“Met Cynex halen we een hecht en dynamisch team en een sterk merk aan boord.”

Gert Maris en Alexi Vangerven, Partners BDO Hasselt

De ideale match voor BDO Hasselt dat het voorbije jaar bewust op zoek was naar een sterke partner om door te groeien in Limburg. Er ligt in die regio namelijk nog een enorm potentieel voor financiële consultants die mee willen evolueren met de bedrijven die ze begeleiden. Kris en Wesley besloten dan ook om de slagkracht uit te breiden door samen te werken, eerder dan door op eigen kracht een nieuwe kwantumsprong te maken en om hun “klanten en expertise samen te brengen met een organisatie die onze business en service minstens even kwaliteitsvol en toekomstgericht verderzet en opwaardeert”.

Sectorgenoot wordt deel van de familie

Bij zo’n samensmelting is het volgens Dirk Vandendaele, Managing Partner Accounting & Reporting BDO Belgium, essentieel dat het engagement vertrekt vanuit ons eigen DNA: dichtbij en authentiek. “Twee waarden die nauw aansluiten bij de waarden van Cynex. Het zijn die gedeelde menselijke en warme waarden die de doorslag hebben gegeven om de handen in elkaar te slaan. We zijn ervan overtuigd dat iedereen bij Cynex de familiale en warme sfeer van ons bedrijf zal terugvinden in de nieuwe structuur.”

“Samen vergroten we onze footprint op vlak van accountancy en taks en worden we één van de sterkste groeiers in het Limburgse accountancylandschap.”

Peter Van Laer, CEO BDO Belgium

Strategisch is de overname van Cynex een logische stap in het Limburgse groeiverhaal van BDO Belgium. “Met Cynex halen we een hecht en dynamisch team en een sterk merk aan boord die gewaardeerd worden door ondernemend Limburg. Samen kunnen we ons nog sterker verankeren in het Limburgse bedrijfsleven”, verduidelijken Gert Maris en Alexi Vangerven, Partners BDO Hasselt. “Om die ambitie samen met ons in te vullen, komen Kris en Wesley als extra Partners aan boord bij BDO België. Daarmee onderstrepen ze hun geloof in een verdere gezamenlijke groei de komende jaren.”

Warm, persoonlijk en familiaal

“Als twee ‘gidsen in groei’ zullen we onze footprint op vlak van ‘accountancy & tax’ vergroten en kunnen we de komende jaren één van de sterkste groeiers worden in het Limburgse accountancylandschap”, zegt Peter Van Laer, CEO van BDO Belgium. “Niet alleen door onze warme en persoonlijke begeleiding, onze trouwe medewerkers en familiale sfeer, maar ook door de sterke financiële en fiscaal-juridische expertise van elk van onze medewerkers.”

BDO in Limburg

Dankzij de strategische acquisitie van Cynex:

  • groeit het Limburgse team van 80 naar 120 experten;
  • krijgt Hasselt twee BDO-vestigingen: één in de Prins Bisschopsingel en één in de Herkenrodesingel;
  • verdubbelt BDO Belgium zijn slagkracht in Limburg en verdicht het zijn netwerk in België;
  • staat BDO – letterlijk en figuurlijk – nog dichter bij de klanten.