Stap vandaag al in de toekomst

BDO partnert met innovatiecampus Living Tomorrow

Laurien Van Nieuwenhove, Content Officer BDO Marketing & Communicatie

BDO Belgium sluit zich voor de komende vijf jaar aan als exclusieve partner bij de innovatiecampus Living Tomorrow. Met dit partnership zetten we onze groeiende en toekomstgerichte adviesdiensten in de kijker. En willen we het gegeerde talent aantrekken om samen een meer innovatieve, duurzame en inclusieve toekomst uit te bouwen.

Innovatie en toptalent als brandstof voor de toekomst

Na ruim anderhalf jaar coronapandemie staat één ding vast: de digitalisering zet keihard zijn weg verder. Ook bij BDO. Al vóór COVID-19 stapten we aan boord van de digitalisatietrein. Onder druk van de coronacrisis schakelde die zelfs nog een versnelling hoger.

BDO is lang niet meer de consultant die enkel financiële en juridische expertise biedt. We zijn ondertussen sterk geëvolueerd en tellen zo’n 200 Advisory-consultants. Ze begeleiden organisaties en bedrijven in de meest uiteenlopende (digitale) businessuitdagingen, van riskmanagement over IT-projecten tot praktische AI- en drone-technologietoepassingen. Uiteraard beïnvloedt de digitale innovatie ook onze vertrouwde diensten. Denk maar aan het gebruik van AI en digitale beeldbewerking voor voorraadtellingen bij een audit. Of nog automatische datacaptatie bij realtime accounting (lees ook ‘Realtime accounting: Digitale schakel tussen bedrijfsleider en boekhouder’ in To The Point 01/2021) of de berekening van groeisubsidies voor kmo’s. In de uiterst competitieve wereld van vandaag is cross-businessinnovatie een heel sterk wapen.

Daarnaast barst ook de ‘war for talent’ opnieuw los. “COVID-19 heeft de strijd er niet makkelijker op gemaakt”, weet Peter Van Laer, CEO BDO Belgium. “Toch opende de pandemie ook een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Om ons competitief voordeel te behouden, zetten we sterk in op de instroom van jonge mensen. En op de expertise en ontplooiing van ervaren medewerkers die essentieel zijn om op een duurzame en kwalitatieve manier te kunnen groeien.”

“Door onze medewerkers onder te dompelen in de wereld van innovatie zijn ze nóg beter gewapend om de ‘extra mile’ te gaan voor onze klanten.”

Walter Vanherle, Digital expert BDO Belgium

Vandaag een idee, morgen realiteit

Vorig jaar ging BDO een partnership aan met Vlerick Business School om de finance-experten van morgen vertrouwd te maken met de nieuwste technologieën (lees ook ‘De toekomst van de CFO begint vandaag’ in To The Point 02/2020). Vandaag verstevigen we onze marktpositie als innovatieve speler en ‘business challenger’ dankzij het partnership met Living Tomorrow.

Living Tomorrow leeft al decennialang in de toekomst. Om die te voorspellen, maar vooral om hem zelf te creëren. Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow: “Wetenschap en technologie evolueren razendsnel. Hoe we daarmee omgaan, kiezen we zelf. Je kunt aan de kant blijven staan en de veranderingen ondergaan of je kan meesurfen op de golf van ontwikkelingen en ze naar je hand zetten.”

Om van die toekomst werkelijkheid te maken kan Living Tomorrow rekenen op een uitgebreid arsenaal aan partners. BDO’s ‘sweet spot’? Een holistische kijk op innovatieve bedrijfsoplossingen. “Als exclusieve partner ligt onze troef in onze adviesverlening die verder gaat dan louter de implementatie van bedrijfsoplossingen”, zegt Walter Vanherle, Digital expert bij BDO Belgium. “Dankzij dit partnership kunnen we zowel onze klanten als BDO-collega’s onderdompelen in de wereld van innovatie zodat ze samen nóg beter gewapend zijn om innovatieve en duurzame en future-proof oplossingen te implementeren,”

Missie partnership BDO Belgium – Living Tomorrow

Samen met Living Tomorrow wil BDO:

 • Coöperatieve en open innovatieprojecten aanmoedigen, lanceren én ondersteunen;

 • Kennis en middelen delen met zowel interne als externe stakeholders;

 • Inspirerende toekomstvoorspellingen maken op basis van eigen creaties dankzij technologieën binnen BDO en de community-werking;

 • Talenten ontwikkelen door zowel het potentieel van bestaande medewerkers verder te ontplooien als nieuwe krachten aan te trekken;

 • Directe en indirecte maatschappelijke bijdrage leveren en leads genereren. Niet enkel nationaal, maar voor het wereldwijde BDO-netwerk;

 • Betrokkenheid stimuleren door in gesprek te treden met vooruitdenkende groepen, leiders en academici.

Drieledig partnership

De kracht van ons partnership schuilt in:

 1. Toekomst- & innovatiebelevenis

Een glimp van de toekomst vang je op in een van de vele workshops, opendeurdagen en evenementen van Living Tomorrow. Ook enkele BDO-partners zullen binnenkort een vaste waarde bieden. Zo zullen ze klanten en bezoekers klaarstomen voor de innovatieve trends in de sectoren waarin BDO actief is, nl. ‘Real Estate’, ‘Healthcare’, ‘Transport & Logistics’ en ‘Technology’.

 1. Inspirerende ontmoetingsplaats

Met Living Tomorrow heeft BDO er een nieuwe ontmoetingsplaats voor klanten en medewerkers bij. Zo zijn er auditoria voor workshops, netwerkevenementen met partners of rekruteringsdagen. Maar ook voor strategievergaderingen of bijeenkomsten van het C-level. Uiteraard makkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

 1. Uniek ecosysteem van partners

Living Tomorrow vormt een uniek ecosysteem van partners waar ze samen haalbare oplossingen formuleren voor de uitdagingen van morgen. Samen staan we sterker en bouwen we aan een duurzame en slimme toekomst”, vertelt Gert Maris, Sales Director BDO Belgium.

“Met Living Tomorrow wil BDO de toekomst een stapje voor zijn. Samen bouwen we aan een duurzame en slimme toekomst.”

Peter Van Laer, CEO BDO Belgium

Het kennisplatform van Living Tomorrow is gebaseerd op vijf ‘slimme’ categorieën rond wonen, gezondheidszorg, mobiliteit, ‘real estate’ en ‘smart cities’. Die weerspiegelen de huidige veranderingen in de b2b-wereld en sluiten naadloos aan op de sectoren en thema’s waarop BDO volop inzet. “Het is praktisch onmogelijk die maatschappelijke uitdagingen alleen aan te pakken. Met Living Tomorrow wil BDO de toekomst een stapje voor zijn. Want zoals de Amerikaanse managementauteur Peter Drucker al stelde: De beste manier om de toekomst te voorspellen is door hem zelf te creëren”, besluit Peter Van Laer.

Met Living Tomorrow stapt BDO in een uniek ecosysteem van partners op zoek naar haalbare oplossingen voor de businessuitdagingen van morgen.

‘Huis van de Toekomst’ wordt wereldwijde innovatiecampus

Living Tomorrow is een maatschappelijk demonstratie- en innovatieproject dat organisaties en mensen wil voorbereiden op, en informeren over de toekomst. Dat gebeurt door onderzoek & ontwikkeling ondersteuning aan tientallen overheidsinstellingen en bedrijven onder de vorm van open innovatie, visie en strategiebegeleiding, piloot- en experimentuitbouw.

 • Living Tomorrow, een groene innovatiesite aan de rand van Brussel, ziet het licht in 1995 als het eerste ‘Huis van de Toekomst’. De campus telt dan al 160 partners, goed voor een investering van 6 miljoen EUR en 450.000 bezoekers.

 • In 2000 ondergaat het Huis een transformatie. Bezoekers kunnen nu niet alleen een glimp opvangen van futuristisch wonen, maar ook van de kantoren van de toekomst.

 • Vier jaar later gaat het Huis over de grens. Het project in Amsterdam kan op een investering van maar liefst 17 miljoen EUR rekenen en bijgevolg ook op heel wat media-aandacht. 750.000 bezoekers bezoeken de site, een groot succes. Toch sluit de Nederlandse  vestiging in 2008 haar deuren. Maar dat betekent allerminst het einde van Living Tomorrow’s wereldwijde bereik.

 • In 2007 lanceert Living Tomorrow haar nieuwe concept, ‘huis, kantoor en creatieve industrieën van de toekomst’. Hierin zijn naast woon- en werkinnovaties ook extra lifestyle-elementen opgenomen.

 • In 2013 breidt Living Tomorrow opnieuw uit, ditmaal binnen de landsgrenzen. In Zolder opent ze haar eerste ‘Verzorgingstehuis van de Toekomst’.

 • Vandaag zijn alle ogen gericht op de bouw van de innovatiecampus dat het grootste technologische ‘showcase centre & living lab’ in Europa moet worden. Het democenter alleen al telt zo’n 10.000 m2! De opening staat gepland voor 2022. En vanaf januari 2023 kun je er overnachten in Living Tomorrow’s Hotel van de Toekomst.